Remote Desktop til Android og andre mobile enheder – del 2

Remote desktop support

Ifølge dokumentet RFC 1918 privat IP-adresse kan ikke bruges i det globale netværk, så de frit kan benyttes til interne formål.

For at forstå, hvorfor en forbindelse mellem computer netværk beskyttet af en router og en computer på internettet (med ekstern IP-adresse) eller fra forskellige computere, lokalnet, kan sikre routere give problemer, er du nødt til at blive bekendt med drift af protokollen NAT.VNC SDK

VNC-klient android

Først og fremmest overveje, hvordan den netværksforbindelse mellem to pc'er.

Når en computer på netværket etablerer en forbindelse med en anden computer, åbne en socket defineret af IP-source-adresse, kilde port, IP-destinationsadresse, destination port og netværksprotokol. IP-pakke format omfatter to-byte felt for portnumre. Det giver os mulighed for at identificere 65 535 porte, der tjener som unikke kommunikationskanaler. Af de 65.535 første 1023 porte er forbeholdt kendte server-side-tjenester såsom web, FTP, Telnet, osv. Alle andre havne kan bruges til andre formål.

Hvis for eksempel en netværkscomputer adgang FTP-server (port 21), åbner en socket operativsystem tildeler en samling af hvilken som helst port over 1023. For eksempel kan det være en port 2153. Så IP-pakke, der sendes fra pc'en til FTP-server, vil indeholde afsenderens IP-adresse, kilde port (2153), IP-adresse og destination port (21). IP-adresse og kilde port vil blive brugt til et svar fra serveren til klienten. Brugen af forskellige havne til forskellige netværk sessioner tillader kunderne at etablere flere samtidige netværk sessioner til forskellige servere eller tjenesteydelser til en enkelt server.

Remote Desktop til Android og andre mobile enheder - del 2 skærmdeling værktøjer

Nu overveje processen med at etablere en session med en router på grænsen af det interne netværk og internettet. Når en kunde installerer et internt netværk, forbindelse til en computer udenfor netværket, åbne en socket defineret af IP-source-adresse, kilde port, IP-destinationsadresse, destination port og netværksprotokol. Når et program sender data gennem muffen, IP-kildeadresse og kildeport indsættes i emballagen på kilde-parametre. Parameter felt vil indeholde den destination IP-adresse og destination port. For eksempel kan den computer i netværket med IP-adressen 192.168.0.1 adgang til web-server globalt netværk af IP-adressen 64.233.188.104. I dette tilfælde kan kunden operativsystemet tildele en fast havn møde i 1251 (kilde port) og destination port – den port, er en web-service, dvs 80. Så i header sendt pakken vil indeholde følgende attributter (figur 1):

Leave a comment